Natuurlijk gebrouwen sojasaus producten

De natuurlijk gebrouwen sojasaus producten van Zesty zijn gemaakt van NON-GMO grondstoffen (tarwe en sojabonen)
die op natuurlijke wijze worden gefermenteerd. Gedurende het natuurlijke rijpingsproces van minimaal 6 maanden
ontstaan complexe smaken en aroma’s (Umami).
Een natuurlijk brouwproces geeft wat ons betreft het beste resultaat. Het resulteert in een sojasaus die
ideaal is als zoutvervanger en smaakmaker in diverse eindproducten.

Naast conventioneel bieden wij ook een viertal andere varianten aan zoals;
minder zout, glutenvrij, tamari en 100% biologisch
of een combinatie van deze varianten.

Het betreft hier een natuurlijk gefermenteerd product, hierdoor is het niet mogelijk
om te herleiden of er gebruik is gemaakt van NON-GMO grondstoffen.
Zesty kiest er daarom voor om alle grondstoffen op IP (Identity Preserved) basis te selecteren.
Hierdoor is de GMO status van het gebruikte gewas gewaarborgd.

Zesty - natuurlijk gefermenteerde sojasaus sourcing

Sourcen en importeren van sojasaus

Zesty heeft jarenlange ervaring met het sourcen en importeren van natuurlijk gebrouwen sojasaus uit Azië.
Het inkoopteam van Zesty heeft diepgaande product(ie)kennis en weet aan welke eigenschappen
moet worden voldaan om een hoge kwaliteit natuurlijk gebrouwen sojasaus te kunnen aanbieden.

Natuurlijk gebrouwen sojasaus bestellen?

Direct importeren vanuit Azië brengt risico's met zich mee. Doorlooptijden zijn langer en er dienen daarom grotere voorraden te worden aangehouden. Zesty is voorraadhoudend, hierdoor kan er snel geleverd worden en kunnen de kosten laag worden gehouden. Wij bieden verschillende verpakkingstype aan, zoals IBC, Flexitank, jerrycan en flessen.

Wilt u meer weten of bestellen? Bel of mail ons vrijblijvend.

Ons assortiment

Japanse sojasaus

Japanse sojasaus (Shoyu) is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, tarwe, water en zout. Door de lange rijpingstijd van tenminste 6 maanden, is hij vol en aromatisch en kan gebruikt worden als zoutvervanger en natuurlijke smaakversterker in verschillende producten. Voor het verkrijgen van extra aroma wordt een koud fermentatieproces toegepast, dus fermentatie op lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat de Japanse variant aromatischer en voller van smaak is dan Chinese variant.

Chinese sojasaus

Chinese sojasaus wordt kort gefermenteerd bij warme temperaturen. Dit is een geheel ander proces dan de Japanse variant. Hierdoor is de Chinese type minder aromatisch en goedkoper.
Er zijn 2 basissoorten, Chinese light en Chinese dark. Chinese light wordt gebruikt voor marinades, soepen en sauzen en Chinese dark sojasaus wordt vaak gebruikt tijdens het wokken.

Indonesische sojasaus

Dit product is een stuk stroperiger dan de Japanse en Chinese variant en wordt ook wel Ketjap genoemd. Ketjap is er in 5 varianten; Ketjap manis, Ketjap sedang, Ketjap asin, Ketjap kendal en Ketjap medja. Ketjap Manis is het meest bekend bij Nederlandse huishoudens en heeft een zachte, volle smaak.

sojasaus minder zout

Is sojasaus een gezonde zoutvervanger?

Studies van onder andere de WUR (Wageningen University & Research) tonen aan dat de hoeveelheid zout per portie doorgaans lager is wanneer men sojasaus gebruikt in plaats van gewoon zout als smaakmaker.
Steeds meer consumenten worden zich bewust van het zoutgehalte dat ze dagelijks binnenkrijgen. Daarnaast wordt er ook vanuit de consumentenbond en de FNLI druk gezet op de levensmiddelensector om zoutgehaltes terug te dringen. Met onze minder zout (less salt) variant kan ingespeeld worden op het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP), zonder smaakverlies!

Bent u geïnteresseerd in dit product? Maak dan een vrijblijvende afspraak.