Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Home » Natuurlijk gebrouwen sojasaus

Natuurlijk gebrouwen sojasaus

Zesty ontwikkelt en distribueert een breed assortiment natuurlijke gebrouwen sojasauzen. De productie van onze natuurlijk gebrouwen sojasauzen vindt plaats in Azië. Waarom? Azië is de bakermat van sojasaus en daardoor een bron van (eeuwenoude) kennis en ervaring. Door het produceren in Azië kunnen we een hoge kwaliteit natuurlijk gebrouwen sojasaus aanbieden die authentiek is van smaak.

Om de kwaliteit te waarborgen werken wij uitsluitend samen met GFSI gecertificeerde partners. Zij implementeren westerse eisen met respect voor authenticiteit.

Market sensing en productontwikkeling

Wij verdiepen ons in de markt van onze klanten en coproduceren en verbeteren sojasauzen proactief. Daardoor kunnen we vroegtijdig inspelen op o.a. het Akkoord Verbetering Productsamenstelling (AVP) en trends/bewegingen in de markt. Bijvoorbeeld de vraag naar minder zoute sojasaus, glutenvrije sojasaus en biologische sojasaus.

Natuurlijke fermentatie

Natuurlijk gebrouwen sojasaus is gemaakt van NON-GMO grondstoffen (tarwe en sojabonen) die op natuurlijke wijze worden gefermenteerd. Gedurende het natuurlijke rijpingsproces van minimaal 6 maanden ontstaan complexe smaken en aroma’s (Umami). Een natuurlijk brouwproces geeft wat ons betreft het beste resultaat. Het resulteert in een sojasaus die ideaal is als zoutvervanger en smaakmaker in diverse eindproducten.

IP NON-GMO

De grondstoffen in onze sojasaus zijn natuurlijk gefermenteerd, hierdoor is het niet mogelijk om te herleiden of er gebruik is gemaakt van NON-GMO grondstoffen. Zesty kiest er daarom voor om alle grondstoffen op IP (Identity Preserved) basis te selecteren, zodat de GMO status van het gebruikte gewas gewaarborgd is.

ASSORTIMENT

Japanse sojasaus (Shoyu)

Japanse sojasaus (Shoyu) is gemaakt door middel van een koud fermentatieproces, dus een langere fermentatie op lage temperaturen. Hierdoor is Japanse sojasaus aromatischer en uitermate geschikt als smaakmaker en zoutvervanger.

Chinese sojasaus

Deze sojasaus variant wordt kort gefermenteerd bij warme temperaturen en is hierdoor minder aromatisch dan Japanse sojasaus. Dit product wordt vaak gebruikt voor het op smaak brengen van marinades, soepen, sauzen en wokgerechten.

Ketjap (Indonesische sojasaus)

Indonesische sojasaus, oftewel Ketjap, is een stuk stroperiger dan de Japanse en Chinese variant. Wij bieden ketjap aan op basis van natuurlijk gebrouwen sojasaus.
 
 

SPECIALS

42% minder zoute sojasaus

Zesty biedt naast conventionele sojasauzen ook een assortiment met minder zoute sojasauzen aan. Door een langere fermentatie, blijft het diepe aroma aanwezig met een zoutreductie van maar liefst 42%.

Glutenvrije sojasaus / Tamari

Met het oog op allergenendeclaraties en de toenemende vraag naar allergenenvrije producten biedt Zesty een assortiment glutenvrije sojasauzen aan, zoals Tamari saus.
 

Biologische sojasaus

Door het gebruik van biologische grondstoffen duurt het fermentatieproces langer en geeft dit een extra diep aroma aan de producten.
 

CONTACT

Heeft u interesse in één van onze natuurlijk gebrouwen sojasauzen?
Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan
contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

WAAROM ZESTY?

Zesty heeft jarenlange ervaring met het sourcen en importeren van natuurlijk gebrouwen sojasaus uit Azië. Authentieke smaakbeleving en kwaliteit staan daarbij voorop.

Ons inkoop- en kwaliteitsteam spreekt de taal van onze partners in Azië en kent als geen ander de lokale uitdagingen. Dit is uniek en levert een belangrijke bijdrage aan het succes van uw (eind)product.

UITGEBREIDE KENNIS VAN DE AZIATISCHE KEUKEN
DIEPGAANDE PROCESKENNIS
GEGARANDEERD BESTE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING.
FLEXIBEL, SNEL SCHAKELEND TEAM.
BEDREVEN IN DUURZAAMHEID (RTRS, BIO, GLOBALGAP).

Zesty is BRC en IFS gecertificeerd. Deze standaarden hanteren wij ook bij de selectie van onze partners.