Zesty zeewier (snacks)
Home » Zeewier producten

Zeewier producten

Zeewier is een ware Superfood uit de natuur! Ten eerst is het één van de meest voedzame planten op aarde en de rijkste bron van mineralen in het plantenrijk. Ten tweede bevat het meer ijzer dan vlees, weinig calorieën en de speciale suikers (fucose / glyconutrients) dragen bij aan een gezonde darmflora.

Zeewier groeit snel in populariteit, vooral nu bloggers en consumenten de gezonde eigenschappen van dit natuurproduct steeds meer ontdekken. Naast alle gezonde aspecten is het ook een heel veelzijdig product, het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als salade, als garnering, sushi onderdeel, vleesvervanger, zoutvervanger en zelfs als snack.

Market sensing en productontwikkeling

Wij monitoren de markt van onze klanten en kunnen daardoor vroegtijdig inspelen op trends/bewegingen in de markt. Bijvoorbeeld de vraag naar clean label en gezondere voedingsmiddelen. Wij leveren o.a. nori, wakame en AO-nori hoofdzakelijk aan de levensmiddelenindustrie en wholesalers.

Zesty zeewier poeder AO-Nori

Duurzame vleesvervanger

Voor veganisten of vegetariërs is zeewier een ideaal alternatief voor vlees. Het bevat doorgaans meer ijzer dan vlees en is een rijke bron van eiwitten, mineralen, vitaminen en visvetzuren. Er zijn zelfs soorten die naar Bacon smaken! Ook Het Voedingscentrum erkent de gezonde eigenschappen. Wilt u zeewier als vleesvervanger aanbieden of gebruiken? Bezoek dan ook de website van Het voedingscentrum voor meer adviezen en tips.

Gezonder alternatief

Bent u op zoek naar een natuurlijke smaakmaker of kleurstof voor uw eindproduct? Of wilt u klanten gezonde producten aanbieden? Bekijk dan ons assortiment op deze pagina. Heeft u advies nodig? Wij helpen u graag.

ASSORTIMENT

Zeewier gedroogd (nori)

Nori kan gebruikt worden voor vele toepassingen. Gedroogde zeewier kan gebruikt worden als garnering in kommen met rijst of als heerlijke knapperige chips door dit product kort te frituren. Het heeft een overwegend zoete smaak en men vergelijkt het weleens met de smaak van gedroogde paddenstoelen of olijven.

Wakame (gedroogde krulwier)

Wakame voegt een onmiskenbare smaak toe aan gerechten en zit boordevol gezonde voedingsstoffen en mineralen. Dit product wordt het meest toegepast in salade, soepen of snacks.
 
 
 

Zeewier poeder (AO-Nori)

Ao-nori is makkelijk in gebruik en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan dit product gebruikt als natuurlijke zoutvervanger (laag natrium gehalte) en natuurlijke kleurstof. Dit product is rijk aan vitaminen en mineralen en past hierdoor perfect in een gezonde levensstijl.
 

CONTACT

Heeft u interesse in één van deze producten?
Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan
contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

WAAROM ZESTY?

Zesty heeft jarenlange ervaring met het sourcen en importeren van zeewier (nori, wakame en AO-nori) uit Azië. Kwaliteit en scherpe prijzen staan daarbij voorop.

Ons inkoop- en kwaliteitsteam spreekt de taal van onze partners in Azië en kent als geen ander de lokale uitdagingen. Dit is uniek en levert een belangrijke bijdrage aan het succes van uw (eind)product.

UITGEBREIDE KENNIS VAN DE AZIATISCHE KEUKEN
DIEPGAANDE PROCESKENNIS
GEGARANDEERD BESTE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING.
FLEXIBEL, SNEL SCHAKELEND TEAM.
BEDREVEN IN DUURZAAMHEID (RTRS, BIO, GLOBALGAP).

Zesty is BRC en IFS gecertificeerd. Deze standaarden hanteren wij ook bij de selectie van onze partners.