Zeewier producten

Zeewier is een ware Superfood uit de natuur! Het is één van de meest voedzame planten op aarde en rijkste bron van mineralen in het plantenrijk,
doordat ze alle voedingstoffen uit de zee opnemen.

Deze natuurlijke superfood groeit in populariteit, het wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en de westerse wereld begint deze vitaminen en mineralen bom echt te waarderen. Dit natuurproduct bevat meer ijzer dan vlees, weinig calorieën en de speciale suikers (fucose / glyconutrients) dragen bij aan een gezonde darmflora. Het is ook een zeer veelzijdig product, zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als salade, als garnering, vleesvervanger, zoutvervanger of als snack (alternatief voor reguliere chips).

Wij leveren diverse zeewier producten aan de B-2-B markt.
Wilt u meer weten over onze producten of prijzen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Zeewier sourcing

Sourcen en importeren van zeewier

Zesty sourcet en importeert al jaren Nori, Wakame en AO-Nori uit Azië en onze inkopers kennen iedere valkuil. Door jarenlange samenwerking met betrouwbare leveranciers kunnen we de prijzen laag houden en de kwaliteit constant.

Zeewier producten bestellen?

Wilt u meer weten of bestellen? Bel of mail ons vrijblijvend.

Ons assortiment

Geroosterde zeewier

Zeewier geroosterd – Nori

Nori kan gebruikt worden voor vele toepassingen. Het wordt licht in de oven geroosterd op 95°C en kan gebruikt worden voor het maken van Sushi rolls, als garnering in kommen met rijst of als heerlijke knapperige chips door de Nori kort te frituren. Het heeft een overwegend zoete smaak en men vergelijkt het weleens met de smaak van gedroogde paddenstoelen of olijven.

Gedroogde zeewier - Wakame

Zeewier gedroogd – Wakame

De gedroogde variant voegt een onmiskenbare smaak toe aan gerechten en zit boordevol gezonde voedingsstoffen en mineralen. Dit product wordt het meest toegepast in soepen of snacks.

Zeewier poeder

Zeewier poeder – Ao-nori

Ao-nori is makkelijk in gebruik en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals natuurlijke zoutvervanger met een laag natrium gehalte in gerechten. Dit product is rijke bron aan vitaminen, mineralen en past hierdoor perfect in een gezonde levensstijl.

Zeewier vleesvervanger

Duurzame vleesvervanger

Voor veganisten of vegetariërs is zeewier een ideaal alternatief voor vlees. Het bevat doorgaans meer ijzer dan vlees en is een rijke bron van eiwitten, mineralen, vitaminen en visvetzuren. Er zijn zelfs soorten zeewier die naar Bacon smaken! Ook Het Voedingscentrum erkent de gezonde eigenschappen van zeewier. Wil je zeewier als vleesvervanger gebruiken? Bezoek dan ook de website van Het voedingscentrum voor meer adviezen en tips.

Bent u geïnteresseerd in dit product? Maak dan een vrijblijvende afspraak.